21 Ağustos 2009 Cuma

NASRULLAHTA İLK TERAVİH.
















Evden oğlumla birlikte yola çıktığımız da Akşam çoktan olmuş, yatsı ezanının okunması da yakındı. Bu ramazanın ilk teravih namazı için Nasrullah Camisine doğru yola çıktık. Acele ediyorduk çünkü vakit dardı.
Cemaat çoktan camideki yerini almış kürsüde il Müftümüz Sn. Fuat ALTINDAŞ güzel bir konuşma yapıyordu. Bu ramazanda Nasrullah Camisi, Yılanlı cami ve Şeyh Şaban-ı Veli camisinde hatimle teravih kılınacağını anlattı. Üst kat kadınlara ayrılmıştı ve epeyce doluydu. Bizde duvar dibinde bir köşeye iliştik. Namaz başlayınca saf tutuldu, önlerden boşalan yerleri doldurmaya başladık. Birden kendimi Nasrullah Kürsülerinden birinin altında buldum. Ürperdim. Sanki Mehmet Akif ERSOY o kürsünün üstünden bana bakıyordu. Bu camiden tüm ülkeye o meşhur çağrısını yapmıştı.
Hani demişti ya.
“Ey cemaati müslimin! Hepiniz bilirsiniz ki, buhranlar içinde çırpınıp duran bu din-i mübin bizlere Allah`ın emanetidir. Kahraman ecdadımız bu Allah emanetini korumak uğrunda canlarını feda etmişler. Kanlarını seller gibi akıtmışlar. Muharebe meydanlarında şehit düşmüşler; İslam’ın bayrağını yerlere düşürmemişler. Mübarek naaşlarını çiğnetmemişlerdir.”
Kürsünün manevi gölgesine sığınıp ilk teravih namazımızı eda ettik.
Yarın ilk oruç.
Tüm İslam âlemine, ülkemize, Kastamonu’muza kutlu ve mutlu olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder